Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aannemer offreerde verbouwing voor k€ 25, precies het budget. Rekening na afloop was k€ 19 (!) meer. het staat vast dat voor dit bedrag daadwerkelijk gewerkt is. Aannemer wist echter dat klant dit niet kan betalen en heeft tijdens bouw niet gewaarschuwd voor budgetoverschrijding. Klant vindt maximaal k€ 5 voor onaangekondigd meerwerk (20% van offerte) redelijk en weigert meer dan dat te betalen. Staat klant in zijn recht? Wat is de kans op succes bij eventuele rechtszaak?

Als er een offerte is dan mag de aannemer doorgaans daar 10% van de prijs afwijken. Het meerdere wat gevorderd wordt is onredelijk en daar hoeft de klant niet zomaar akkoord mee te gaan. het hangt wel af wat er in de offerte hierover is bepaald. Ik raad de klant aan schriftelijk het meerdere af te wijzen. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad maar of de aannemer mag afwijken van de prijs bepaalt de vraag of deze een richtprijs hanteert of een vaste prijs met u hebt afgesproken. Meerwerk moet vooraf worden aangekondigd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag