Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedenavond,
Mijn dochter haar telefoon, Macbook, portemonnee met pasjes en ID zijn gestolen tijdens de les. De leerlingen moesten naar een ander lokaal, de deur is niet op slot gedaan en toen ze terugkwamen bleken er heel veel spullen van leerlingen te zijn gestolen.
Naar onze mening is de docent verantwoordelijk, daar hij de deur niet op slot heeft gedaan en het tijdens zijn les is gebeurd. Echter wil de school de spullen niet vergoeden. Kunt u ons vertellen of wij de spullen toch op de school kunnen verhalen?
Mvg.,

Het zal enigszins afhangen van de omstandigheden (in hoeverre werden de leerlingen geachte deze zaak bij zich te hebben en in hoeverre hadden ze zelf maatregelen moeten nemen), maar zo op het eerste gezicht is er sprake van uitermate onzorgvuldig handelen van de docent en daarvoor is de school aansprakelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,

Dankuwel voor uw reactie. De leerlingen nemen iedere les bij deze docent hun tas met spullen mee. Tussendoor gaan ze naar een ander lokaal. Wanneer ze weer terugkomen hebben ze hun spullen weer nodig om verder te gaan met de les. Kunt u mij advies geven hoe ik de school alsnog aansprakelijk kan stellen?
Alvast bedankt voor uw reactie!
Met vriendelijke groet


Dat doet u door een brief te sturen naar de school, waarin u schrijft wat er is gebeurd, wat u de school verwijt, dat u de school aansprakelijk houdt voor de schade en hoe hoog de schade is. Vervolgens verzoekt u om het schadebedrag over te maken op uw bankrekening.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,
Dat heb ik al gedaan via de mail naar haar Studie loopbaan begeleider. Maar de Slb-er heeft te horen gekregen dat de school het dus niet vergoed. Kan ik het dan nogmaals doen via een brief?


Dan een aangetekende brief met een termijn en de dreiging dat u het hogerop gaat zoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

One, gaan we doen Heel erg bedankt voor uw hulp!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag