Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Gerelateerd aan https://www.rechtswinkel.nl/antwoorden/45801/ik-heb-had-een-vangkooi-in-mijn-tuin-om-de-overlast-van-katten-uit-de-buurt-tegen-te-gaan.html

Er lopen verschillende katten rond die hier in de tuin de buurt bij elkaar zitten te krijsen en voor nogal wat slapeloze nachten zorgen, ze laten zich helaas niet wegjagen.

De lokale gemeente doet niets met dergelijke meldingen, deze moeten honden gerelateerd zijn, overlastmeldingen van andere dieren worden niet in behandeling genomen en voor de lokale politie is dit te min, dit is niet iets waarvoor zij in actie komen.

Aangezien je in deze stad nergens terecht kan voor zoiets, is het in een dergelijk geval dan wél toegestaan de overlastveroorzakers te vangen en bij een dierenasiel/-arts achter te laten met het verzoek aan het baasje te vragen de kat binnen te houden?

Dit is overigens een tip van het social media team van de gemeente, het vangen en bij de dierenasiel/-arts achterlaten. Zij zien geen andere opties.

Een kat is een roerende zaak. Als de kat niet een baas heeft die u kent mag u het aanbieden aan het asiel . Echter dat is wel ondenkbaar als u de katten herkent . Een ander idee is het burenrecht van Boek 5BW en de aansprakelijkheid van de eigenaar of bezitter van het dier bij schade als het dier de schade aanricht doordat het los wordt gelaten in de buurt .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag