Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn arbeidscontract liep af op 24 maart moet hij dan automatisch verlengd worden ? Nu wil mijn werkgever hem per maand verlengen ? Kan dat zomaar is het niet zo dat hij stilzwijgend verlengd moet worden voor 6maanden ? Heb begrepen dat er anders minimaal 1maand vergoeding van werkgever moet komen

Dat klopt. Als de werkgever niet tijdig aanzegt bij een tijdelijk contract (?) dan is hij maximaal een maandsalaris verschuldigd. Maandelijks verlengen kan niet zomaar als u een 6 -maanden contract hebt. Ik raad u aan de werkgever schriftelijk hierop te wijzen en uw vergoeding te eisen. Wees u daarbij voorzichtig als u daar nog verder wilt werken gezien de relatie. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Wanner de werkgever niets doet -> het contract loopt automatisch door voor dezelfde tijd.

Zagt de werkgever tijdig schriftelijk aan (minimaal 1 maand van te voren) -> het contract loopt af. De werkgever mag u een nieuw contact aanbieden. Looptijd -> wat partijen overeenkomen.

Wanneer de werkgever u meer dan 04 contacten voor bepaalde tijd heeft aangeboden -> er ontstaat een contract voor onbepaalde tijd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag