Vraag

Mijn arbeidscontract liep af op 24 maart moet hij dan automatisch verlengd worden ? Nu wil mijn werkgever hem per maand verlengen ? Kan dat zomaar is het niet zo dat hij stilzwijgend verlengd moet worden voor 6maanden ? Heb begrepen dat er anders minimaal 1maand vergoeding van werkgever moet komen

Deel deze vraag

2 Reacties

3 Dat klopt. Als de werkgever niet tijdig aanzegt bij een tijdelijk contract (?) dan is hij maximaal een maandsalaris verschuldigd. Maandelijks verlengen kan niet zomaar als u een 6 -maanden contract hebt. Ik raad u aan de werkgever schriftelijk hierop te wijzen en uw vergoeding te eisen. Wees u daarbij voorzichtig als u daar nog verder wilt werken gezien de relatie. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Wanner de werkgever niets doet -> het contract loopt automatisch door voor dezelfde tijd.

Zagt de werkgever tijdig schriftelijk aan (minimaal 1 maand van te voren) -> het contract loopt af. De werkgever mag u een nieuw contact aanbieden. Looptijd -> wat partijen overeenkomen.

Wanneer de werkgever u meer dan 04 contacten voor bepaalde tijd heeft aangeboden -> er ontstaat een contract voor onbepaalde tijd.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm