Vraag

Mijn man en ik beiden(70+) hebben het voornemen z.s.m. te gaan scheiden. Mijn man is ruim 16 jaar Parkinson patiƫnt en heeft zorg nodig. Komt niet voor een serviceflat omdat zijn inkomen te hoog is. Dat is een eerste probleem.
Wij wonen nu in een koopappartement die we willen verkopen omdat ik, zodra mijn man ergens kan gaan wonen, naar het buitenland ga vertrekken.
De vraag is: wat is voor ons financieel gezien het beste, eerst uit elkaar(scheiden) en daarna onze appartement te koop zetten of juist andersom. Men waarschuwde ons dat de kans groot is dat mijn man zijn gedeelte van de verkoop zou moeten inleveren waar hij gaat wonen wanneer we eerst ons appartement te koop zetten. Klopt dat? Wat kunt u ons adviseren?
Alvast vriendelijk dank voor uw antwoord.
Met vr.gr.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Het is inderdaad wellicht beter dat uw man u uitkoopt en blijft wonen zodat hij een schuld zijnerzijds jegens u heeft of de opbrengsten in ieder geval op die wijze verlaagt. Als hij namelijk straks moet verhuizen moet hij vermogen opeten. Het is dus beter dat hij zo min mogelijk vermogen heeft. Dus eerst een scheiding. Alternatief is dat u de opbrengst na verkoop en scheiding - in die volgorde- niet gelijk verdeeld bij wijze van eenmalige afkoop partneralimentatie. Als u meer vragen heeft mag u mij ook direct contacteren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor uw antwoord.
Ik heb nog een laatste vraag. Zoals gezegd mijn man zou het liefst in een serviceflat willen wonen maar zijn inkomen staat in de weg. Ik wil z.s.m. vertrekken naar Spanje om daar permanent te gaan wonnen. Ik wil daar een appartement kopen en het liefst nu om CIZ te dwingen zorg voor mijn man te vinden. Nu gaat men er vanuit dat ik voorlopig nog blijf (mantelzorg). De vraag is, is het financieel verstandig om nu het app. te kopen (samen dus) of eerst van elkaar scheiden en daarna zelf iets te kopen.
Alvast heel erg bedankt.
1 Ik zou dat gescheiden houden dus eerst verkoop dan met uw eigen vermogen een appartement kopen. U moet door de emigratie namelijk ook met de fiscus afrekenen in het jaar van emigratie. Het is dan niet erg handig om samen toch nog vermogen te hebben of dit vermogen te moeten delen wegens scheiding. , het maakt niet uit of dat in het buitenland is omdat u het toch moet aangeven.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm