Vraag

Ik heb een vraag over mijn briefadres voor een verblijf in het buitenland in combinatie met de coronacrisis.

Ik zou eind maart voor dit zomerseizoen naar het zuiden vertrekken. Hier heb ik een grote stap genomen en mijn baan en huis opgezegd per 1 maart 2020. Voor de periode dat in het buitenland zou verblijven heb ik briefadres aangevraagd per 1 maart op het woonadres van X. Dit was door de gemeente, met alle bewijsstukken, snel goedgekeurd. Tot de dag dat ik zou vertrekken logeer ik bij X.

Maar nu door de coronacrisis is deze reis natuurlijk uitgesteld. Ik zal met alle maatregelen niet voor 1 juni vertrekken, maar heb er alle vertrouwen in dat ik in juni alsnog naar het zuiden kan gaan voor het seizoen. Maar dat is pas over 2 maanden, en op dit moment heb ik natuurlijk nog steeds mijn briefadres. Ik zal dan nog steeds dezelfde tijd terugkomen, waardoor ik dus aan de gestelde voorwaarden voor een briefadres blijf voldoen (korter dan 8 maanden in het buitenland). En daarover heb ik wat vraagjes.

Kan ik in deze uitzonderlijke situatie van de coronacrisis gewoon mijn briefadres aanhouden totdat ik daadwerkelijk vertrek en tot die tijd bij X logeren? Zonder hier problemen mee te krijgen?

Zo ja, kan ik met alleen een briefadres een betaald bijbaantje aannemen? Om zo toch een klein inkomen te hebben en in deze tijd mijn handen uit de mouwen te steken.

Als het niet toegestaan is om een briefadres aan te houden tot ik daadwerkelijk vertrek, moet ik mij dan tijdelijke inschrijven op het woonadres van X? Heeft zo'n korte inschrijving, van waarschijnlijk dus 2 maanden, financiƫle gevolgen voor X?

Als ik dan vertrek heb ik dan weer recht op een nieuw briefadres?

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen. Alvast bedankt.

Deel deze vraag

2 Reacties

Heeft u al uw vertrekdatum doorgegeven? Zo nee dan is er mijns inziens geen probleem als uw postadres maar geldig blijft. U hebt wel een verlopig verblijf /logeeradres nodig , maar ik zou dat pas geven als de gemeente er om vraagt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw reactie.
Mijn eigenlijke vertrekdatum staat wel vermeld in de bewijsstukken die ik heb moeten overhandigen aan de gemeente voor de goedkeuring van mijn briefadres.

Maar het zou in principe dus geen probleem zijn om in total 3 maanden te logeren bij X met mijn briefadres tot aan het vertrek?

Is het mogelijk om in die tussentijd een baantje te zoeken met alleen mijn briefadres? Of zal dat problemen kunnen opleveren?

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm