Vraag

Beste,

Mijn ouders wonen al 16 jaar in een huurhuis. Toen zij in dat huis gingen wonen waren de keuken en de badkamer net in het huis geplaatst. Nu is het zo dat de keuken echt aan vervanging toe is. De afzuigkap werkt niet en de kasten zijn versleten. Ook het aanrecht is aan vervanging toe. Ik heb in het beleid van de woningbouw gelezen dat zij keukens planmatig vervangen. Ik kan niet achterhalen wanneer dit nu precies is. Hoe is dit wettelijk geregeld? Na hoeveel jaren is de verhuurder verplicht om de keuken te vervangen, zeker als deze bij een groot gezin door normaal gebruik is versleten?

Deel deze vraag

4 Reacties

De verhuurder dient te reserveren voor tijdige vervanging of verbetering uit de pot huurpenningen. Dat betekent concreet voor een gemiddelde keuken tussen de 12 en 18 jaar ook voor een badkamer. Huurder kan dit als gebrek melden , de veroudering en de lasten die daarbij horen aan verhuurder. Van hem eisen een ververvanging of huurvermindering. Huurder zou dan een deel van de huurprijs kunnen opschorten. Betreft dit een sociale huurwoning dan zou er via de huurcommissie huurprijsvermindering kunnen worden gevorderd na een puntentelling. Met al het bovenstaande kan ik helpen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor uw antwoord. Ik zal de woningbouw aanspreken op hetgeen u aangeeft.
Reactie van de vraagsteller
Ik heb een aanvullende vraag met betrekking tot dezelfde verhuurder. Zij geven aan dat zij geen wettelijke verplichting hebben om een nieuwe keuken te plaatsen. De vervanging van de keuken staat gepland voor 2038(!), dan is de keuken dus +35 jaar geplaatst. Volgens de medewerker van de woningbouw zou een keuken bij normaal gebruik zo lang mee moeten gaan. hier klopt natuurlijk niks van.

Ik had ook aangegeven dat de schutting ook aan vervanging toe is. De buren willen namelijk ook een nieuwe schutting omdat hij bij de hele straat bijna uit elkaar valt. De medewerker geeft hier aan de schutting van ons nu hij door de vorige bewoners is geplaatst. Ik kan dit niet volgen want een schutting is nu eenmaal verduurzaamd met de grond en dus eigendom van de verhuurder geworden. klopt dit?
Ook de schutting dient vervangen te worden door verhuurder. De eigenaar is hier verantwoordelijk voor . Klein herstel moet huurder op zich nemen zoals een verfbeurt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm