Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

mijn vrouw en ik hebben vorig jaar mei een huis gekocht. Het huis is gebouwd in 1996 en zag/ziet er, naar onze mening, prima uit. Gezien het jaartal en geen negatieve vermeldingen van de verkoper, hebben wij geen bouwkundige keuring laten uitvoeren. Nu ervaren wij, vooral bij grote temperatuursverschillen en storm, enorme knallen vanuit de zolder. Als leek weet ik niet zeker wat daar de oorzaak van kan zijn, maar na een beetje googelen lijken de symptomen erg op een foutieve dakconstructie.
De knallen variƫren van zacht (niet hinderlijk) tot extreem hard (slaapverstorend).

Nu is mijn vraag; ondanks dat wij vooraf geen bouwkundige keuring hebben laten uitvoeren, kunnen we dan alsnog eventuele toekomstige kosten verhalen op de verkoper?

Alvast mijn dank.

Met vriendelijke groet,
BS

U had weliswaar meer onderzoek kunnen verrichten bij de aankoop van uw woning, maar de vraag is of dit probleem bij onderzoek aan het licht zou zijn gekomen. De klachten doen zich immers lang niet altijd voor, zo begrijp ik. Het enkele feit dat u geen bouwkundige keuring heb laten doen betekent dus niet dat het verhaal van kosten is uitgesloten. Of u die kosten daadwerkelijk zult kunnen verhalen hangt echter helemaal van de omstandigheden van het geval af.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag