Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Mijn zoon heeft sinds kort een sociale huurwoning. Hij heeft wat spullen overgenomen van de vorige eigenaar. In de buitendeur naar het balkon heeft een vorige bewoner een kattenluikje gemaakt. Dit was beschikbaar voor overname, zo niet, dan moest de vorige bewoner een nieuwe deur laten plaatsen zonder kattenluikje. Helaas heeft mijn zoon, ondanks dat wij hem waarschuwden dit luikje NIET over te nemen, dit toch overgenomen. Nu ontstaat dus de situatie dat als mijn zoon dit appartement verlaat en de volgende bewoner dit luikje NIET wil hebben, mijn zoon dan van de woningbouwvereniging voor een nieuwe deur moet zorgen. Kosten, bijna €800,00! Een en ander is ook schriftelijk vastgelegd in een overnamestaat.
Echter las ik laatst hier op de site iets over roerende zaken en aantrekking. Valt desse deur met kattenluikje daar ook onder? Ofwel, is mijn zoon tzt echt verplicht tot het vervangen van de deur?

Reactie van de vraagsteller

"roerende zaken en aantrekking" ... dat moet zijn, roerende zaken en natrekking


Ja de deur plus alle bestanddelen ervan zoals een kattenluik zijn onroerend geworden door de regels van natrekking. Daar kan dus geen overdracht van zijn in eigendom. Bovendien dient verhuurder ervoor zorg te dragen dat hij de buitendeur eens zal moeten vervangen, met andere woorden : als uw zoon hier al aansprakelijk voor zou zijn. dan alleen slechts voor de dagwaarde van de deur. Maar het eerste geldt: ondanks de bedoeling van beide partijen is er geen overdracht geweest van de deur in eigendom, dat kan juridisch niet .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag