Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik hoop ik met mijn vraag goed bij jullie terecht ben gekomen.

Ik heb een studieschuld bij DUO doorlopen. Een aantal jaar terug heb ik problemen gehad met het terugbetalen waardoor ik een openstaande bedrag had. Na vele gesprekken heen en terug tussen DUO en ik hebben we een betalingsregeling afgesproken en deze heb ik me netjes aangehouden.

Vandaag kreeg ik een e-mail van ze waardoor ze me schrijven dat een bedrag van 2013 nog openstaat (die tijd waar ik de openstaande bedragen had).

Ik woon in het buitenland, de eerste deel van de rekening heb ik via een Nederlandse bankrekening overgemaakt en de rest via automatisch incasso vanaf een Duitse rekening. Beide bankrekeningen zijn al ruim 3-4 jaar gesloten waarbij ik geen toegang heb tot bankgegevens.

Mijn vragen bij deze situatie zijn:
1. Wanneer is er sprake van verjaring bij deze betaling? Op internet vond ik iets van 5 jaar, wat dan zou betekenen dat dit bedrag verjaard is en dus kunnen ze het niet meer navragen.
2. Mocht het zijn dat dit niet verjaard is, wat kan ik het beste doen in mijn situatie?

Bijvoorbaat dank

1. In beginsel is er sprake van verjaring na 5 jaar. Het kan zijn dat de verjaring tussentijds is gestuit zodat de verjaringsperiode verlengd wordt. Als u een betalingsregeling bent overeengekomen of een deel van de schuld hebt betaald, dan wordt dit gezien als een daad van erkenning en geldt er geen verjaring.
2. Ik raad u aan indien mogelijk een betalingsregeling te treffen indien het bedrag van 2013 terecht open stond en u dit niet in 1 keer kunt betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag