Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag
Mijn vraag:
Woonwinkel heeft een ondeugdelijke 3zitsbank bij ons retour gehaald. Zij zouden binnen 14 werkdagen het geld retour storten. De bank is 25 februari opgehaald. 2 weken geleden zijn wij gaan bellen wanneer ons geld zou worden gestort. Steeds was het antwoord:" het is goedgekeurd dus het ligt bij de financiƫle afdeling, het komt eraan."
Na 3 of 4 van deze telefoontjes was ons geld nog steeds niet gestort. Het 1-na laatste telefoontje was met een medewerker die zei dar het gestort was!! Echter niks ontvangen. Het laatste telefoontje was met een medewerker die zei het uit tecgaan zoeken en zou ons dan terug bellen. Ipv bellen kregen wij een email waarin stond dat doordat het bij hun niet als retour stond het terugstorten nog wel 2 weken kan duren.
Mag dat zomaar?? Ons zolang aan bet lijntje houden??
Bvd voor uw reactie.
M.vr.gr. Mimi Hageman

Nee, dat mag niet. U doet er verstandig aan om de woonwinkel een e-mail of een brief te sturen waarin u de gang van zaken uiteenzet en een duidelijke termijn stelt waarbinnen u het u toekomende wilt ontvangen. Daarbij kunt u dan tevens aangeven dat u aanspraak maakt op rente en kosten wanneer niet aan uw sommatie wordt voldaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag