Vraag

Dag rechtswinkel,

Ik woon in een studentenhuis waarbij er nu een overname is gedaan/ wisseling is gekomen van huisbaas/verhuurder.

Hierbij heeft de nieuwe verhuurder een nieuw contract opgesteld, mag hij dit zomaar doen of moet hij het oude, al bestaande contract overnemen?

Daarnaast vroeg ik mij af of ook voor studentenhuizen geld dat wanneer het pand wordt verkocht aan een nieuwe eigenaar en deze eigenaar het band dringend zelf wil gebruiken, dat de de huurder pas zelf gebruik kan maken van het pand 3 jaar nadat deze dit schriftelijk heeft aangeven? (hierdoor zal voor ons de huur dus niet zomaar opgezegd kunnen worden en hebben wij 3 jaar de tijd om een andere plek te vinden?)

Ik hoop graag van u te horen.

Vriendelijke groet,
B.

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw eerste vraag : oude bestaande contracten moeten worden overgenomen en zijn geen reden voor vernieuwing of verhoging. Inderdaad bestaat er in de rechtspraak een regel dat er drie jaar tussen een vorderingsverzoek aan kantonrechter tot ontbinding van huurovereenkomsten wegens dringend eigen gebruik moeten zitten. Overigens moet dat dringend eigen gebruik voor directe familie zijn , niet zonder meer toegewezen, en dit verzoek moet via de rechter. In dit geval kan ik me voorstellen dat de termijn van 5 jaren voor onzelfstandige ruimte indien overeengekomen, moet worden uitgezeten.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm