Vraag

Goedendag, mijn vriendin is onlangs verhuisd naar een andere studentenkamer, en moet de borg van haar oude kamer nog terug krijgen. Echter is het huurcontract kwijtgeraakt. De beheerder van het huis (die volgens mij niet weet dat het contract kwijt is, maar dat is niet zeker) negeert al haar berichten en telefoontjes. Ik heb contact opgenomen met de beheerder, deze claimt dat mijn vriendin daar nooit heeft gewoond, dat ze niks van de borg af weet en dat zij (de beheerder) niet de eigenaar is van het huis. Mijn vriendin en ik hebben beide een heleboel foto's en video's in en rondom het huis/kamer. Ook heeft mijn vriendin een hele gespreksgeschiedenis met de beheerder, waarin duidelijk is dat zij daar heeft gewoond. Daarnaast heb ik zelfs een nieuwe huurder voor de kamer gezocht, die daar nu woont. Mijn vriendin is buitenlands en is momenteel niet in Nederland vanwege de corona-crisis, dus het is nogal moeilijk om stappen te ondernemen vanwege de afstand en taalbarrière. Zijn er stappen die mijn vriendin of ik kunnen ondernemen om dit op te lossen?

Bij voorbaat dank.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 U kunt namens uw vriendin de beheerder in gebreke stellen om de borg spoedig terug te betalen. Het moet dan wel gaan om de beheerder die de overeenkomst heeft afgesloten. Als zij een overeenkomst heeft met de eigenaar en de borg is ook door hem in ontvangst genomen dan dient zij daar te melden. Geeft u aan dat er voldoende bewijs is van huur.
Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm