Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste meneer/mevrouw,

Mijn naam is Joris uit Eindhoven. Ik ben werknemer bij **** City gym. Ik werk hier als fitness coach met een 0-uren contract. Ik werk er al twee jaar, met iedere week dezelfde aantal uren(14 uur per week).

In verband met het corona virus heeft **** gemaild dat er helaas geen werk meer is, waardoor we ook geen salaris kunnen krijgen.

Vanuit verschillende verhalen hoor ik dat we wel recht hebben op salaris, of in ieder geval een gedeelte ervan. Echter krijg ik niet concreet wat de officiƫle regels hiervan zijn.

Hopelijk kunt u mij vertellen of er mogelijkheden zijn om iets terug te krijgen, van **** of eventueel van de overheid.


Met vriendelijke groet,

Joris

Zo te horen zal in elk geval een arbeidsovereenkomst met een omvang van 14 uur zijn ontstaan. De werkgever kan niet zomaar stellen dat u geen salaris meer ontvangt of dat het "ophoudt", ook al is sprake van een corona-crisis. U dient zich beschikbaar te houden en aanspraak te maken op salaris. De werkgever zal gebruik kunnen maken van de NOW-regeling. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om te overleggen over uw zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u snelle reactie! Het is zeer nuttige informatie en **** heeft de NOW-regeling aangevraagd. Echter heb ik toch nog een vervolg vraag: intussen heb ik ergens anders kunnen regelen dat ik kan werken. Stel ik zou geen aanspraak kunnen doen op de NOW regeling, dat ik toch een klein inkomen heb. Ik werk hier nu ongeveer 24 uur per week, maar dit is maar voor drie weken....

Intussen heb ik al twee weken gewerkt, waarvan de eerste week al is uit betaald. Hopelijk kunt u meer vertellen of dit invloed heeft op de NOW regeling. Het zou namelijk heel jammer zijn als ik bijvoorbeeld nu niet meer in aanmerking kom voor de NOW, dat zou betekenen dat ik in kosten achteruit ben gegaan terwijl ik werk.


Nogmaals bedankt en vriendelijke groet,

Joris ****


De werkgever moet een beroep doen op de NOW, niet de werknemer. Neemt u gerust even contact op. Het is wat gemakkelijker om e.e.a. telefonisch te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag