Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Enige tijd geleden heeft mijn man zich voor een sportevenement aangemeld. Door Corona kan dit evenement geen doorgang hebben. De organisatie van het evenement wijst nu naar de algemene voorwaarden, waar gesproken wordt over 'overmacht'. Zij geven daarbij aan, dat mijn man daarmee akkoord is gegaan, dat zij inmiddels kosten gemaakt hebben en hem daarom geen inschrijfgelden terug zullen geven. Het enige, dat ze hem kunnen aanbieden, is 50% korting op de inschrijfgelden van het evenement in 2021. Organisaties zullen het in tijden van Corona moeilijk hebben, daar hebben we alle begrip voor, maar de manier waarop hier gehandeld (en gecommuniceerd) wordt, spreekt ons niet aan. Iets klopt er niet. Kunnen zij de inschrijfgelden gewoon in eigen zak stoppen? Bij voorbaat dank voor uw reactie.

In beginsel zal uw man de overeenkomst (deels) kunnen ontbinden aangezien niet wordt nagekomen. Dat leidt dan tot een terugbetalingsplicht. Overmacht doet hier niet aan af. Het is wel zinvol om vooraf de (algemene) voorwaarden te laten controleren. U kunt vrijblijvend contact opnemen als u wilt overleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Uiteraard speelt ook een rol of de algemene voorwaarden (AV) wel van toepassing zijn. Zijn deze namelijk wel bij inschrijving aan uw man verstrekt of waren deze op dat moment voor hem ter inzage?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag