Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Onlangs is mij een baan aangeboden bij een startup. Dit bedrijf zit in Zweden, maar gaat werkzaamheden uit Nederland uitvoeren. Hiervoor bestaat de mogelijkheid om als uitzendkracht te werken via een Nederlands uitzendbureau, óf middels een detacheringsovereenkomst via het bedrijf in Zweden.

Nu zal er een verschil zijn in rechten, sociale voordelen en belastingplicht. Ik kan lastig de verschillen hiervan vinden.

Daarbij komt dat ik in België woon. Dus ik zou dan in België wonen en in Nederland werken, mogelijk dus via een Zweeds detacheringscontract.

Kunnen jullie mij vertellen wat de verschillen zijn en/of waar ik hier meer info over kan vinden?

Goedemorgen,

Door het vrije verkeer van goederen, diensten kapitaal, en personen kunt u overal binnen de EU werken en eventueel een arbeidscontract afsluiten. Veel wetgeving is door de lidstaten in de EU geharmoniseerd in de nationale wetgeving. Dit betekent dat veel wetgeving hetzelfde is, echter op het vlak arbeidsrecht kunnen er nog veel verschillen bestaan tussen lidstaten onderling.

Het toepasbaar recht opgenomen in uw arbeidsovereenkomst bepaalt welk recht van toepassing is.
Ik ben niet bekend met het arbeidsrecht van de andere lidstaten, maar ik weet wel dat het Nederlandse arbeidsrecht uitermate gunstig is voor de werknemer.

Uw fiscaal inwonerschap bepaalt waar u inkomstenbelasting zult betalen. Op het moment dat u woonachtig bent in België, zal dit waarschijnlijk het land zijn waar u uw inkomstenbelasting moet betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag