Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb een woning met naastgelegen bedrijfsruimte .
deze ruimte wil ik opnieuw indelen, zodat ik naast bedrijfsactiviteiten eveneens ruimte kan vrijmaken voor kamerverhuur. het betreft een unit voor 1 of 2 personen. zodoende kan de bedrijfsruimte op 2 manieren inkomsten genereren. echter is in de hypotheekakte vermeld dat dat er geen huurverplichtingen op het onroerend goed mogen zitten. begrijpelijk want bij mogelijke gedwongen verkoop van het onroerend goed zou de bank dan opgezadeld zitten met een derde partij.

bij een 'gewone' huurovereenkomst heb ik begrepen dat je als verhuurder zeer moeilijk van een huurder afkomt. VRAAG: is het ook mogelijk om met een huurder een huurovereenkomst op te stellen waarmee hij eventueel van bepaalde wettelijke rechten afziet en akkoord gaat met de bepaling dat ik als verhuurder de huurder de huur kan opzeggen als 'preferente partij''? het gaat er dus om ZEKERHEID te kunnen hebben om zonder voorbehoud van de huurder af te kunnen komen met inachtneming van een opzegtermijn ...

Ook in het bestemmingsplan is het vaak verboden om dergelijke ruimten beneden in bijgebouwen te verzelfstandigen als woonruimte, er kan een handhaving volgen als de gemeente erachter komt. Dan, volgende vraag: u kunt huurcontracten maken van ten hoogste 2 jaren dan wel 5 jaren voor zelfstandige of niet zelfstandige ruimte zonder dat huurder huurrechten opbouwt, maar afstand van rechten doen zal een rechter afkeuren en lezen als onbepaalde tijd huurcontract , dus daar komt u niet verder mee. Wat wel zou kunnen nog is hospita verhuur van een niet zelfstandige ruimte , tot maximaal negen maanden hebben partijen de tijd om op te zeggen, echter ook dit kan worden getoetst op redelijkheid . Dus helaas geen zekerheid als huurder wil blijven tenzij hij akkoord gaat met uitkoop. ( ook dat weet u pas achteraf)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag