Vraag

Ik wil graag een bedrijf opstarten waarbij ik buttons verkoop, daarvoor moet ik ontwerpen maken en nou vroeg ik me af of ik daarvoor plaatjes van internet mag gebruiken. Ik maak de ontwerpen op de site: canva.nl ik heb daar een premium account maar als je een gratis account hebt staan er ook plaatjes die ik wil gebruiken (bijvoorbeeld een simpel hartje of een pijl) nou vraag ik me dus af of ik die buttons mag verkopen als ik die plaatjes erop gebruik. En hoe zit het met plaatjes van internet of pintrest ik wil bijvoorbeeld buttons maken met panterprint hoe zou ik dat dan moeten doen? En stel ik krijg een boete als ik die plaatjes gebruik dan kan ik dus eigenlijk niet dit bedrijf beginnen tenzij ik zelf die plaatjes ontwerp? Ik hoop dat jullie hier iets van weten want ik kon er op internet niks over vinden.

Deel deze vraag

1 Reactie

In principe zijn alle plaatjes beschermd tenzij de auteur aangeeft dat u het mag gebruiken voor commerciele doeleinden. Ook patronen kunnen beschermd zijn. Het hangt ervan af of het idee oorspronkelijk genoeg is. Elk ontwerp waarbij u andermans bedenksel gebruik zal moeten worden getest op de vereisten voor gebruik ( of dan is er geen bescherming auteursrecht of het is er wel maar de auteur doet er afstand van )

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm