Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste lezers,

Vanwege persoonlijke financiele en gezondheidsproblemen binnen ons huishouden met name door corona hebben wij een huurcontract moeten weigeren. Dit was nadat ik per email de voorwaarde heb geaccepteerd dat; indien ik akkoord ga met een kleine selectie informatie over het appartement (huurprijs, borg) en de verhuurder kiest mij uit, is er in principe een overeenkomst en kan ik alleen de overeenkomst eindigen door een boete van 500 euro te betalen.

Hierna is mij een dag later een huurovereenkomst gestuurd inclusief facture met de vraag of ik deze 5 maal kon ondertekenen, wat dus uiteindelijk niet gebeurd is.

Is dit wettelijk mogelijk? Zit ik vast aan deze ''mondelijke overeenkomst''? Kan ik ergens hulp aanvragen i.v.m. deze omstandigheden en het daarom niet het contract kunnen accepteren?

Bij voorbaat dank!

U zat in een vergevorderd stadium t.a.v. de besprekingen van het gehuurde, zodat het er alle schijn van heeft dat u gebonden bent aan het huurcontract. Het feit dat u per mail de voorwaarde hebt geaccepteerd onderstreept dit nog eens. Ook al heeft u het contract niet ondertekend er is sprake van een overeenkomst. Mondelinge overeenkomst is op zich rechtsgeldig maar lastig te bewijzen. Ik raad u aan eerst met de verhuurder in gesprek te gaan over uitstel van het huurcontract of een andere passende oplossing vanwege het coronavirus. Komt u er samen niet uit dan wil ik wel naafr uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag