Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op dit moment werk ik een jaar als pedagogisch medewerker, daar heb ik een 0 uren contract. Ik werk nu met de noodopvang ong 1 dag per week. Via de mail is bevestigd dat ik voor april het gemiddelde van de afgelopen 3 maanden betaald krijg ( ong 36 uur).
Alleen heb ik ander werk gevonden en wil ik overstappen. Bij mijn huidige baan heb ik een opzegtermijn van 2 maanden, maar waar heb ik recht op nu ik dus maar 1 dag in de week werk, qua doorbetaling mbt de opzegtermijn. En kan ik al eerder beginnen bij mijn nieuwe werk? Hoe kan ik dit dus het beste aanpakken in deze periode?
Mvg

Normaal gesproken is voor de werknemer de opzegtermijn 01 maand. Wanneer uw opzegtermijn 02 maanden is, dan bedraagt die voor de werkgever 04 maanden. Heeft de werkigever voor zichzelf een kortere opzegtermijn bedongne, dan geldt voor u weer de normale termijn van 01 maand.

Neemt u de opzegtermijn, op basis van 36 uur p.w., niet in axcht, dan kan de wewrkgever aanspraak maken op een schadevergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke dus als ik voorstel om de opzegtermijn naar 1 maand te verkorten, moeten zij dan doorbetalen aan de hand van die 36 uur of alleen mijn feitelijk gewerkte uren?
(Het is voor hen gunstiger om 1 maand te hanteren tóch, anders moeten zij nog 2 maanden doorbetalen)


Men moet tijdens de ozpegtermijn 36 uur per week uitbetalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor de info!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag