Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In januari is mijn schoonvader overleden en het bleek dat hij niet verzekerd was. In het gesprek dat wij hadden met de uitvaartverzorger is alles doorgesproken, maar dit punt is niet zwart op wit gezet. Mijn vrouw trad op als contactpersoon en moest een papier (met de afspraken over de uitvaart) ondertekenen. Voor het tekenen heeft zijn specifiek aangegeven dat zijn contactpersoon was maar dat de rekening naar de weduwe moest gaan. Nu zijn er problemen met het betalen van de rekening, maar omdat de handtekening van mijn vrouw onder de papieren staat, wordt zij gedreigd met een deurwaarden en niet mijn schoonmoeder (de weduwe). Ik weet dat we niet sterk staan ivm de handtekening van mijn vrouw, maar hoe kunnen we de uitvaartverzorger dit nu duidelijk maken. (Hij zegt nergens van op de hoogte te zijn).

PS: wij hebben voor de betaling van de uitvaart bijzonder bijstand aangevraagd bij de gemeente. Kunnen we de uitvaartverzorger zeggen dat hij moet wachten op de beslissing van de gemeente?

Dat zou u kunnen voorstellen maar de opdrachtgever is hier wel onduidelijk omdat de volmacht weliswaar is vermeld en de zijn achterman , de weduwe. Dit is wel besproken maar het is niet te bewijzen, U kunt alsnog de naam noemen van de werkelijke opdrachtgever , de andere partij zal zich toch tot haar moeten wenden om te horen of het waar is wat u stelt.

Beoordeel dit antwoord:

Het gaat er vooral om wat er is ondertekend. Wat staat er allemaal op dat document? Beroept de uitvaartondernemer zich wellicht ook op algemene voorwaarden of iets dergelijks? Zo ja, heeft u deze voordat de overeenkomst tot stand is gekomen (als dat al het geval is) ontvangen?

Daarnaast, zijn er getuigen van het gesprek waarin uw echtgenote heeft gezegd dat de rekening naar de weduwe moet? En waarom betaalt zij de rekening niet?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen,

We zijn er uiteindelijk, na een gesprek met de uitvaartverzorger alsnog uitgekomen en hebben een betalingsregeling kunnen afspreken. Dank voor uw antwoorden.


Fijn!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag