Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo

Ik heb 7 jaar geleden een hoekhuis gekocht, nu is de woning al die jaren verhuurd geweest. Ik wil de woning verkopen maar volgens de makelaar is de erfgrens niet juist. Na opvraag bij het kadaster blijkt dat de buren 1,5 meter van mijn grond over een lengte van 30 meter in gebruik hebben. Nadat ik de buren heb gevraagd om uitleg blijkt dat zij een mondelinge afspraak met de vorige bewoner hadden om hier gebruik van te maken. Hiervan is niets vastgelegd in een notariƫle koopakte. Ik wil in verband met de verkoop de erfgrenzen herstellen. Nu geven de buren aan dat dit niet mag aangezien de mondelinge afspraak al 35 jaar geleden gemaakt is met de vorige eigenaar van mijn woning en er sprake is van verjaringstermijn.

Kunt u mij aangeven wie nu in zijn recht staat ?

Alvast bedankt, Edith

Als u hetgeen de buren mondeling aangeven nog even opneemt op een bandje of telefoon heeft u bewijs dat er sprake is van een overeenkomst tussen partijen, welke wel stilzwijgend overdraagbaar is, , maar direct opzegbaar en nooit kunnen leiden tot toekenning van een beroep op verjaring. Al duurt het gebruik eeuwen! Uw buren hebben dus absoluut ongelijk: een in gebruik nemer kan noot een bezitter worden en alleen een bezitter kan ooit eigenaar worden. Dus advies is probeer de stelling van uw buren op papier te krijgen of in opname van geluid. Ik kan overigens een goede bref voor u schrijven waarin ik uw buren een en ander juridisch uitleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat betekend dat ik kan eisen dat de erfgrens hersteld word zoals deze bij het kadaster bekend is ? Wat zijn de kosten van de op te stellen brief aan de buren ? En hoe bereik ik u ?


Reactie van de vraagsteller

We hebben overigens het antwoord van de buren op papier dat er alleen een mondelinge afspraak was met de vorige eigenaar die helaas inmiddels overleden is....


Wat belangrijk is dat uw buren zeggen dat zij toestemming hadden voor gebruik, dat is juridisch een persoonlijke overeenkomst dat nooit bezit kan worden. Dat de beste mensen zijn overleden maakt niet uit voor de bewijskracht. U kunt mij direct contacteren via de speciale knop. Uiteindelijk kunt u binnen twee weken uw grond opeisen in nette toestand. Ik mag een reclame maken noch prijzen noemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag