Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vso van mijn werkgever ontvangen waarin ongeldige redenen voor onstlag staan. Ze zouden samen met mij naar aternatieven hebben gezocht en ik zou hier bezwaar tegen hebben aangetekend. Hierdoor is de arbeidrelatie onder druk komen te staan. Ik heb dit voorstel uiteraard niet getekend en een tegenvoorstel gedaan en deze is direct van de hand gewezen. Mijn werkgever wil nu de vso intrekken waardoor ik voorlopig kan blijven. Ik ben van mening dat de werkgever hiermee mijn vertrouwen heeft beschaamd en nu een onwerkbare situatie wil creeren om ontslag via deze weg te realiseren. Ik zie daarom voortzetting van dienstverband niet zitten en zou het arbeidscontract willen laten ontbinden. Volgens mij gaat het in deze om een kennelijk onredelijk ontslag. Kan dit zomaar gebeuren? Wat kan ik hiermee doen?

Zo te lezen heeft uw wertkgever een standaard VSO gebruikt. Immers de VSO moet 'WW-proof' zijn. Het was dan ook verstandig geweest om hierover goed met u te communiceren.

Kennelijk onredelijk ontslag (k.o.o.) bestaat niet meer. U kunt de kantonrechter de arbeidsovereenkomst laten ontbinden. Of u kunt met de werkgever een VSO afsluiten. Het hangt van de voorwaarden of u het verstandig is daarmee akkoord te gaan.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek (max. half uur) gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag