Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex laat kinderen nu 5 en 7 jr geregeld alleen thuis of alleen in de auto. Hij is brandweerman en persfotograaf waarbij hij dus opgepiept word. Op dat moment springt hij in de auto en belt meestal zijn ouders om te komen. Zij wonen in een ander dorp en zijn ongeveer tien a 15 minuten onderweg ik weet dat dit niet lang is maar er kan in die tijd zoveel gebeuren. Ook geven de kinderen geregeld aan dit niet fijn te vinden. Al meerdere malen met ex en zijn ouders besproken maar het blijft gebeuren. Wat kan ik hiermee doen?

Met de leeftijd van 7 kan een kind over het algemeen even thuisblijven als de andere ouder een boodschap doet, met de leeftijd van 5 niet. Of dit de moeite waard is van een juridisch aanschrijven weet ik niet: de kinderen zullen ouder worden en er is een klein tijdelijk probleem dat wellicht op een andere wijze kan worden opgelost dan juridisch?( dat leidt meestal tot een gevecht over en weer en is niet leuk voor de kinderen)

Vader moet dot wel oplossen want een kind van 5 kan niet alleen thuis zijn. Dus wellicht is er een technische oplossing voor te vinden ?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag