Vraag

Ik woon in een appartement op de begane grond. Volgens de splitsingsakte is het terras privé. Nu heeft de VvE in het verleden op een ALV bepaald dat het terras privé is maar de terrastegels van de VvE.
Volgens mij kan dat niet. Een terras is pas een terras met verharding. Anders is het zand/tuin.
Ik heb het bestuur een brief gestuurd dat het VvE besluit nietig is.
Kan ik problemen verwachten als ik toch mijn terras van andere tegels ga voorzien?
Zie ook het BW5 artikel 119 waar staat dat ik in een prive ruimte die als afzonderlijk geheel alleen door mij gebruikt wordt veranderingen aan mag brengen. Mits enz.

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Is dit een dakterras of onderdeel van het appartementencomplex in die zin dat het een dragende functie heeft? Want in die gevallen heeft de VvE een punt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Aangezien u schrijft dat u op de begane grond woont, ga ik er vanuit dat het geen dakterras betreft. Voor wat betreft de tegels geldt dat de onderdelen van het appartementencomplex die in de splitsakte en de tekeningen als privé gedeelten en/of zaken zijn aangemerkt ook echt privé zijn en blijven. Tenzij in de akte anders is bepaald bent u dus gerechtigd om het terras naar eigen wens in te richten en mag u dus doen laten met de tegels wat u wilt. Besluiten van de VvE, die van het statutair toegestane privé-gebruik afwijken of dit beperken, zijn wegens strijd met de statuten nietig.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor uw reactie.
Steun in de rug naar een appartementseigenaar die bezwaar aantekent tegen de vernieuwing van de terrastegels.
Ik heb er inderdaad over heen gelezen dat i.c om begane grond gaat. Toch kan de vvve natrekking van de eigendom van tegels op terrein doorbreken , maar daarvoor is een overeenkomst of zakelijk recht nodig.Dus in de akte kan inderdaad anders zijn bepaald er van uit gaande dat dit privé gedeelte verder geen draagconstructie functie heeft.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm