Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste mensen,
Ik heb een vraag waar ik niet een eenduidig antwoord op krijg. Vandaar dat ik hem hier neerleg, in de hoop wat wijsheid mee te krijgen.
In het kort, 10-2010 heeft mijn ex-man een aanbod gedaan, ik laat jullie met rust in ruil voor alimentatie, heel naar verhaal, niet relevant. Ik ben daarop ingegaan, altijd hebben wij, mijn kinderen en ik in angst voor hem geleefd en was als een grote donkere wolk in ons leven aanwezig. Hij heeft bij de rechter aangegeven dat hij voor de rust in zijn leven hij afzag van omgang. Woord alimentatie is daar niet gevallen, staat ook nog in convenant. Ik heb daar nooit om gevraagd, kreeg ook geen dingen waar ik normaal recht op zou hebben, belastingvrijstelling, schoolgeld, etc. omdat wij nu eenmaal alimentatie ontvingen, ook al kon ik bewijzen dat wij dat niet kregen,. Dan was altijd het antwoord, dan moet u het LBOI inschakelen. U heeft daar recht op, ook al heb ik duidelijk uitgelegd hoe het in elkaar stak.

Inmiddels mijn zoon vorig jaar 18 geworden en gevraagd aan mijn exman de alimentatie waar hij recht op heeft op zijn rekening te storten, na een half jaar en een bezoek aan een familierechtadvocaat van zijn kant stond na dat bezoek binnen een half uur het eerste deel op zijn rekening en werd binnen een paar dagen met terugwerkende kracht tot zijn 18'e verjaardag betaald. Dat ging even goed, mijn dochter heeft onlangs dezelfde vraag gesteld, daarop heeft hij negatief gereageerd, hij wilde het pas betalen wanneer ze 18 werd tot hun 21'ste jaar. Ik had het advies gekregen om een deurwaarder in te schakelen. Dan zou men tot 5 jaar terug kunnen vorderen. Die ingeschakeld en alsof hij het rook, is er een brief gekomen dat hij is gaan nadenken en nu ook heeft bedacht indien er geen normaal contact komt hij ook geen alimentatie gaat betalen. Hij beroept zich ook aan de mondelinge afspraak gemaakt op het parkeerterrein bij het KJTC in Haarlem.

Nu had ik inmiddels een deurwaarder om advies gevraagd, telefonisch gaf de deurwaarder aan geen probleem te zien, convenant ligt er, kunnen overgaan tot incasso, nu eea uit handen gegeven en betaald, geeft de deurwaarder aan dat er een mondelinge afspraak is en die toch geldig is. We zouden dit kunnen laten of toch incasseren en risico geld terug moeten te betalen of het aan hem voorstellen rechtszaak starten en het daarop laten aankomen.

Ik hoef niets van dat geld, maar mijn kinderen willen een soort van genoegdoening, ik heb het altijd gered, maar ze vinden dat hun "vader" overal wel heel makkelijk mee weg is gekomen. Daarin hebben ze een punt, het verleden is nooit meer uit te wissen, ze hebben trauma's die nooit meer te herstellen zijn.
Ik ben destijds accoord gegaan, alleen mijn kinderen zelf hebben recht op geld waar ik ze van onthouden heb. Ze vragen er nu zelf om. Is daar niet iets van een loophole?

Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groet,
Mir

Wettelijk gezien heeft de deurwaarder het niet helemaal bij het juiste eind want partijen mogen niet afzien van het recht op kinderalimentatie, Doen ze dat wel al dan niet mondeling, dan is dat niet rechtsgeldig. Wel of geen omgang hebben staat daar buiten maar mag nooit een pressiemiddel zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag