Vraag

Beste juristen,

Ik had een vraagje. Ik ben voor de tweede keer in 5 jaar gepakt door te rijden invloed van alcohol. Alleen was de tweede keer een minimale overschrijding van de wettelijk bepaalde norm. Echter heb ik pas na 6 maanden een brief ontvangen van het CBR dat ik een Cursus Alcohol en Verkeer moest volgen, dit zou een aangetekende brief moeten zijn. Die heb ik nooit ontvangen en de brief is ook retour gegaan afzender in hun systeem. Ook hebben ze me een normale brief gestuurd dat ik de cursus moest volgen, maar die heb ik ook niet gehad met behoudt van rijbewijs. Ik heb alleen een brief gehad dat mijn rijbewijs ongeldig is verklaar aangezien ik niet heb betaald binnen de bepaalde termijn. Echter is mijn rijbewijs zeer voor belang om te werken. Maar heb nu op dit moment €400 betaald van de in total €1000 voor de cursus. Ik heb doorgegeven dat ik een betalingsregeling voor de overige €600 wil treffen. Maar dat kan niet volgens het CBR. Ze kunnen me pas inplannen als het volledige bedrag is betaald. En de cursus duurt ook nog is 7 weken. Ik zit met mijn handen in het haar, aangezien ik door de coronacrisis weinig kan werken en ik mijn inkomsten zie halveren. Moet de CBR akkoord gaan met een betalingsregeling? Of is dat niet verplicht dat was eigenlijk mijn vraag?

Met vriendelijke groet,

Anoniem

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Beste vrager,

Nee, het CJIB is in dit geval niet verplicht om akkoord te gaan met een betalingsregeling. U kunt vanalles proberen (bezwaar, een kort geding), maar meest praktisch is dat u het geld leent, zsm betaalt aan het CJIB, de cursus volgt en langs die weg probeert uw rijbewijs weer geldig te krijgen. Kijkt u wel even goed naar de voorwaarden daarvoor, want alleen het volgen van de cursus is mogelijk niet genoeg. Uw rijbewijs is immers ongeldig verklaard.

Succes ermee.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm