Stel vraag

Particulier


Beste Juriste,

Graag doe ik beroep op uw advies naar aanleiding van een schadeclaim die door mijn verzekering is afgewezen.

Het betreft een schade zonder aanrijding met als oorzaak storm bij de entree voor het appartementencomplex. De scooter staat altijd op deze plek waar deze nooit eerder is deze omgevallen. Het moet daarom dus wel een storm zijn geweest. Daarbij gaat het om een scooter van tenminste 100 kg, welke niet zomaar om valt.

Op melding van de schade geeft de verzekering vrijwel direct aan dat de schade niet wordt gedekt omdat het niet gaat om storm. Verscheidene weerstations waaronder het KNMI aangeven dat er windvlagen gemeten zijn van zeker 14 meter per seconde. Zoals ik het zie is er niet gekeken naar andere meldingen van schade in de omgeving of naar de metingen van het KNMI. Graag hoor ik hoe ik dit verder op kan pakken.

Alvast hartelijk dank.

Officieel wordt er van een storm gesproken bij windkracht 9. Maar sommige verzekeraars hanteren windkracht 7, maar dan moet het wel een door het KNMI gemeten storm zijn. Ten tweede zal in de polisvoorwaarden nagegaan moeten worden of er dan dekking geldt bij enkel stormschade of schade waarbij bv een plaat tegen de scooter waait. Als u aangeeft dat het een KNMI officiel storm betreft dan zal de verzekeraar de schade moeten dekken. Ik raad u aan een klacht in te dienen tegen de verzekeraar met alle bewijzen die u heeft. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag