Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen ,

Mijn werkgever heeft besloten om 3 dagen voor de salarisuitbetaling de vaste reiskosten niet uit te betalen met terugwerkende kracht omdat we thuiswerken vanwege de coronaperikelen.
In mijn contract staat het volgende.

Vergoedingen: je ontvangt voor het woon-werkverkeer een reiskostenvergoeding op basis van de afstand tussen het woon- en werkadres. De vergoeding bedraagt per 18 mei 2015 € 10,17 per werkdag. Werknemer is verplicht wijzigingen in zijn woonadres onmiddellijk aan Werkgever kenbaar te maken.


Mijn vraag is of ze hiermee in hun recht staan? Zeker omdat niet alle kosten mbt het woonwerkverkeer zijn weg genomen. ( Wegenbelasting/verzekering)

Ik hoor graag van jullie.

M.v.g.

M.i. is uw werkgever gerechtigd om geen reiskosten te vergoeden indien niet wordt gereisd vanwege corona. De kosten die u noemt zijn vaste kosten die niet afhankelijk zijn van de vraag of wel of niet wordt gereisd voor werk. Wellicht hebt u vanwege het thuiswerken wel andere kosten die niet vergoed worden. Ook indien daar geen afspraken over zijn gemaakt in het arbeidscontract zou u daarover bepaalde afspraken kunnen proberen te maken met uw werkgever.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag