Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij in december een woning gekocht en een timmerman in de arm genomen om de kozijnen op de eerste verdieping en van het dakkapel van dubbelglas te voorzien. Hier hebben wij een offerte voor gekregen en hij zou dit voor 1 februari komen doen. Uiteindelijk is hij pas het eerste weekend van februari gekomen om de eerste verdieping te doen. Inmiddels is er nog steeds niets aan het dakkapel gebeurd. De rekening voor alles is al voldaan. Wij hebben meerdere keren gebeld en via whatsapp contact gehad. Vaak neemt hij niet op. Krijgen we hem na een week te pakken zegt hij binnenkort langs te komen en vervolgens horen we niets meer.
Inmiddels hebben we meerdere malen toezeggingen gehad dat hij de week erna zou komen, maar is dit nog steeds niet gebeurt. Wij dreigen door deze enorme vertraging ook gemeentelijke subsidie mis te lopen. Welke stappen kunnen wij ondernemen?

Staat er een absolute datum op de offerte en hoe luiden de voorwaarden? U had niet alles aan hoeven te betalen, minstens de helft niet . Er dient een schrijven uit te gaan en afhankelijk of de afspraak een fatale datum betreft een herstelpoging gunnen of direct verzuim. Daarna hebt u recht op zijn kosten het door een derde te laten afmaken, en een deel van uw geld terug.( eventueel het gemis aan subsidie)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. Er staat geen datum in de initiƫle offerte maar die is mondeling wel genoemd. Daarna is via whatsapp wel gevraagd voor een bepaalde datum een definitieve datum af te spreken waarop enkel is gereageerd dat hij binnenkort zou komen.
Het lastige is wat in deze huidige maatschappij een redelijke termijn te noemen om het werk alsnog te verrichten. Is het van belang om in het eerste schrijven specifiek al te benoemen wat eventuele vervolgstappen zijn wanneer het werk niet binnen gestelde termijn wordt gedaan?


Nee de stappen hoeven niet genoemd te worden, maar een stok achter de deur werkt meestal wel. Ja in dit geval is een brief wel omdat mondelinge afspraken moeilijk zijn te bewijzen, een redelijke termijn is twee weken , u kunt ook een termijn voor respons vragen van een een paar dagen of een week en uitvoering eisen binnen twee weken.

Beoordeel dit antwoord:

Los van de opleverdatum is er kennelijk wel een startdatum overeengekomen. Van de aannemer mag dan worden verlangd dat hij de werkzaamheden met voldoende voortvarendheid uitvoert en afrondt. Gezien de aard en de omvang van de werkzaamheden hoeft dit mijns inziens ondanks de maatregelen ivm het Coronavirus niet 3 maanden in beslag te nemen. Ik raad u aan om de aannemer schriftelijk nog een laatste termijn te stellen, waarin hij de werkzaamheden dient te hervatten en uit te voeren. Indien hij deze sommatie niet nakomt, dan raakt hij definitief in verzuim en kunt u de aannemingsovereenkomst partieel, dat wil zeggen voor wat betreft de niet uitgevoerde werkzaamheden ontbinden en uw betalingen voor dit deel van het overeengekomen werk terugvorderen, eventueel te vermeerderen met een aanvullende schadevergoeding .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag