Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever is de afspraken inzake bonus, lease auto en werkzaamheden niet nagekomen. Tot overmaat van ramp laat hij me nu ook weten dat mijn contract niet verlengd gaat worden omdat ik teveel bezig ben met de zaken waar ik in eerste instantie voor ben aangenomen en waar hij nu anders over denkt. Ik heb mijn vaste baan hiervoor opgezegd en ben nu mooi in de aap gelogeerd.

Blijft een concurrentiebeding staan op het moment dat een werkgever zich niet aan de afspraken houdt en vervolgens een contract tegen alle afspraken in niet wil verlengen terwijl daar financieel geen enkele reden toe is?

Alvast bedankt voor de moeite om mee te denken!

In beginsel wel, tenzij het eindigen van de arbeidsverhouding verwijtbaar is aan de werkgever. In dit geval moet u er rekening mee houden dat mogelijk geen sprake is van dergelijke verwijtbaarheid. Het is natuurlijk wel de vraag of het concurrentiebeding voldoet aan de wettelijke eisen. Indien dat niet het geval is, is het mogelijk (alsnog) niet geldig. U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag