Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon nu 2 jaar in een huurwoning. Ik heb Syrische buren met 5 papegaaien. Wat ik echt niet wist toen ik hier ging wonen. Het appartement is erg gehorig dus ik heb veel last van de vogels. Op het balkon zitten zit er dus niet in. Ook maken ze veel lawaai door hard te praten te slaan met deuren. Communicatie is moeilijk omdat ze geen Nederlands spreekt op haar zoon van 13 na.

Ze hebben inmiddels door nalatigheid en niet weten handelen bij defecten water lekkage in mijn woning veroorzaakt. Ik heb hier veel geld en moeite gestoken om alles 2 jaar geleden netjes te laten maken en ik kan volledig opnieuw alles laten doen. Ik zit door hun diep in de ellende.

Ik probeer hun al een jaar op een goed spoor te brengen. Alleen door hun arrogante houding, weigeren ze alle hulp. Ze houden geen rekening met anderen buren. Leven maar hun eigen leven en trekken zich nergens iets van aan. Hygiene is ook ver te zoeken daar. Ze zijn door buren en ook de woningbouw meerdere keren aangesproken..

Ik heb dit voorval een halfjaar geleden bij de woningbouw, en inmiddels ook meerdere hulpverleners gemeld van haar. En de wijkagent. Ze zeggen een dossier op te bouwen. En het een moeilijke casus is maar het gaat inmiddels hier maar door en ik ga er onder door. Ik heb inmiddels medicatie van de huisarts gekregen voor wat nachtrust. En mijn baan goed te kunnen uitvoeren.

Het opbouwen van een dossier, en deze situatie duurt mij veel te lang. En mijn gezondheid komt in gevaar. Zelf verhuizen is geen optie. Ik sta onderaan de lijst met huurwoningen. En kopen of particuliere huur ga ik financieel niet kunnen dragen.

Heeft het zin om deze situatie voor de rechter te leggen. En te eisen dat ze wat papegaaien weg doet om geluidsoverlast te verminderen. En haar te verplichten dat ze haar gedrag veranderd en zich aan de normen en waarden houdt. Ik zit met mijn handen in het haar.

Een procedure starten zou idd een volgende stap kunnen zijn als er al van alles is geprobeerd om het probleem minnelijk op te lossen. U zou kunnen denken aan een verbodsactie op straffe van een dwangsom (in kort geding). Ook wordt wel geprocedeerd tegen de woningbouwvereniging in dit soort gevallen (dan wordt gevorderd dat de woningcorporatie de huurovereenkomst met de overlastveroorzakers ontbindt). Wellicht kunt u prodeo worden bijgestaan. Neemt u gerust vrijblijvend contact op als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag