Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Graag contacteer ik uw dienst, fijn dat u bestaat!
Aangezien het telefoonnummer vermeld niet bereikbaar is met een buitenlands nummer, stuur ik graag een mailtje. U mag me steeds terugbellen op 0032/49636678.

Ik ben een verhuurder te Amsterdam. Ik heb een huurcontract van tijdelijke overeenkomst getekend met een huurder startend per 1 februari en eindigend op 31 mei. Gisteren 26 april stuurde deze huurder een Whatsappje dat hij op 30 april uit mijn appartement zal gaan. Dit was geen vraag maar een mededeling!

Bijgevolg komt hij enkele verplichtingen niet na:
- 200euro achterstallige huur, die ik hem had gegund omwille van Covid
- ik het appartement blijven wonen tem einde mei
- ik heb geen waarborg omwille dat hij dat toen ook niet kon betalen, dus heb ik geen garantie tegen schade
- ik kan niet omwille van Covid naar Nederland om de uit check te doen en dus de schade vast te stellen.

Ik dacht een ingebrekestelling te versturen, met als consensus dat hij op 15 mei uit het appartement kan mits alle financiƫle verplichtingen zijn nageleefd.

Mijn vraag is als volgt: wat zijn mijn rechten en kan ik in de huidige omstandigheden iets handhaven?

Bedankt voor uw feedback.

Groeten,

Lisa

Indien huurder rechtsgeldig opzegt volgens het contract dan dient hij ook aan zijn financiƫle verplichtingen te voldoen. Laat hij dit na dan kunt u vervolgstappen nemen zoals incasso of naar de rechter ook wanneer er schade blijkt te zijn na zijn vertrek. Een en ander kan blijken uit een eventuele schadestaat die is opgemaakt bij aanvang huur. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,geldt dit ook in de huidige Covid omstandigheden. De huurder dreigde er immers mee dat hij alle rechten heeft nu door Covid en ik hem dus niet in gebreke kan stellen of rechtvaardigen. Bedankt voor uw advies.


Dit geldt ook in de huidige omstandigheden waarbij u recht heeft op het gevorderde nadat een onderlinge oplossing geen resultaat heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag