Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een probleem met mijn ex vriend, we zijn sinds december uit elkaar. Hij heeft me toen onze 2e auto gegeven, waar ik al jaren in rijd maar deze stond niet op mijn naam. Dit wist ik niet maar dat blijkt nu. Ik heb eind december iemand anders in de auto laten rijden, ik zat wel in de auto met mijn dochtertje. We hebben toen een eenzijdig ongeluk gehad. We zijn door gladheid in een bocht van de weg gereden en in de berm terecht gekomen. Nu was deze auto al 16 jaar oud en is deze total loss.
Maar mijn ex wil nu de schade, via rechtsbijstand op de bestuurder verhalen. Dit is een vriend van mij en ik heb hem toestemming gegeven omdat ik dacht dat de auto van mij was. Ik was immers ook al een maand niet meer bij hem. Kan ik iets doen dat de bestuurder niet aansprakelijk word gesteld?

Ik hoor het graag, alvast bedankt.

De bestuurder is aansprakelijk voor de schade, ook al heeft u hem toestemming gegeven om in de auto te rijden. Feit blijft wel dat de auto op naam staat van uw ex. Dit is dan ook bepalend voor het verhalen van de schade. Indien u (schriftelijk) kunt bewijzen dat de auto aan u toebehoort dan hoeft de bestuurder niet aansprakelijk te zijn. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag