Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vanwege economische reden willen ze het bedrijf opheffen.
Ik heb dus net te horen gekregen dat ik ontslagen ga worden.
Hij wil het bedrijf stoppen of failliet laten gaan.
En de producten bij een ander eigen bedrijf door laten gaan.
Hij laat het failliet gaan als ik en mijn collega niet akkoord gaan.
Ik werk hier nu ongeveer 1.5 jaar, en zit al 3 maanden in de ziektewet.
Hij vraagt om mij uit dienst te gaan per 30-6-2020 en krijg dan een transitievergoeding van 3 maandsalarissen.
Indien akkoord in mei en 100% beter melden.
Wat kan ik nu het beste doen ?

Tijdens ziekte raad ik u af om akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst. Dit kan worden beschouwd als een "benadelingshandeling" en nadelige consequenties hebben voor een uitkering. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om over de zaak te overleggen en u eventueel bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer hij het bedrijf moedwillig failliet laat gaan, dan kan hij een probleem krijgen met de Belastingdienst, het UWV en de curator. Of dat dus verstandig is?

Wanneer u ziek bent, dan mag u NOOIT akkoord gaan met ontslag. U krijgt dan geen uitkering (benadelingshandeling). U moet dan ook bij u zelf nagaan of u over een kleine 02 maanden arbeidsgeschikt bent?

Beter melden? -> alleen wanneer ubetr bent. Wanneer u zich later toch weer ziek meldt om dezelfde reden -> zie vorige alinea.

Bij diernstverband van 1,5 jaar is een transitievergoeding (TV) van 03 maanden (veel) meer dan het wettelijk minimum. Daarover mag u dan ook niet klagen.

Bij verdere vragen problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gepsecialiseerd advocaat (arbeidsrecht/sociale zekerheid). Hij/zij is lid van een specialisatievereniging, zoals ik. Vaak is het eerste gesprek (max. half uur) gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag