Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn man heeft een maatschap met zijn broer. een boerderij. Nu werkt mijn man daar heel veel en zijn broer 2 uurtjes in de week. De broer werkt 40 uur buitenshuis en komt alleen om zijn mening te geven. Op papier staan ze 50-50 . Maar er staat ook dat ze dan ook allebei hun werkzaamheden moeten doen. Dit is dus niet het geval en de relatie tussen hun is ook niet meer wat het bedrijf gezond maakt en de familie ook niet. Is er een manier om aan te tonen dat de broer er niks aan doet en teveel buitenshuis werkt om ook nog in het bedrijf te werken en er zo via een weg vanaf te komen of moeten we wachten tot hij zelf afstand tekent of het uiteindelijk verdeeld wordt en hij er met de helft vandoor gaat?

Of op eenvoudige wijze kan worden vastgesteld hoeveel beide broers werken kan wellicht worden vastgesteld aan de aard en de omvang van de werkzaamheden die verricht zijn . Is schriftelijk vast gelegd wie wat doet?
Over de te nemen stappen kan ik u wel adviseren als ik alle feiten en omstandigheden weet en inzage heb gehad in de maatschap overeenkomst .
Desgewenst kunt u telefonisch - zonder kosten - rechtstreeks contact met mij opnemen .
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust .
Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag