Vraag

Een vraag over erfgrens bij de achterburen.
Achterbuurvrouw kwam een jaar geleden melden dat ze een schuur ging bouwen van 2.70 hoog en dat de bestaande schutting een stukje op haar grond stond dus de schuur kwam dan een stukje in mijn tuin aangezien wij het huis pas een jaar hebben en de achterbuurvrouw er 4 jaar woont hebben we bij de vorige bewoonders navraag gedaan.
Die hebben er 10 jaar gewoond en de schutting stond er al en aangezien de staat van de schutting was die volgens hun zeker 20 jaar oud.

De achterbuurvrouw heeft kadaster laten komen zonder dat wij er bij waren .

Toen wij op vakantie waren heeft ze de oude schutting weggedaan en is ze gaan bouwen.
Mijn vraag is nu kan dit en er is nu geen erfgrens mijn achter aanblik van mijn tuin is weg kijk tegen een grote hoge schuur aan.
Wat is mijn recht?

Met vriendelijke groet

Deel deze vraag

1 Reactie

Loopt de oorspronkelijke erfgrens recht ? Zoals ik het zie heeft de buurvrouw u uw eigendom terug gegeven ( uw grond waarop de oude schutting ten onrechte stond) De schutting stond weliswaar op uw grond waarom u na ommekomst van 20 jaren eigendom hebt verkregen ( of er ontstaat mandelig eigendom op die erfgrens) Maar uw grond was ingenomen hierdoor . Uw buurvrouw heeft de oude situatie hersteld ondanks dat zij op haar beurt door verjaring zich had kunnen beroep op verkrijging van uw grond.

Wat in ieder geval wel zo is is dat uw buurvrouw zonder uw toestemming niet op eigen houtje de schutting mag wegnemen , Maar u kunt zich niet verzetten tegen de muur van de schuur , wellicht wel tegen de gekozen hoogte . Want dat is niet conform regelgeving.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm