Vraag

Beste meneer/ mevrouw,

Door de gemeente is er een boete opgelegd, omdat ze mij beschuldigen van het verkeerd aanbieden van huisafval. Er is een adreslabel op een pakketje met mijn adres in de zak gevonden. Dit pakketje heb ik aangeboden bij het oud papier. Iemand moet dit hebben gepakt, aangezien ik me niet schuldig heb gemaakt aan het zomaar buiten zetten van huisafval.
Om aannemelijk te maken dat ik niet het pakket in de zak heb gedaan om vervolgens die zak zomaar buiten te zetten, heb ik een bijlage toegevoegd met alle digitale betaalbewijzen met data van het met regelmaat storten van huisafval in de ondergrondse vuilcontainer. Is dit voldoende bewijs om aan te tonen dat ik dit niet heb gedaan? Er is toch ook niet hard te maken dat ik dit wel heb gedaan? De zak is inmiddels ook al verdwenen, waardoor de verdere inhoud ook geen bewijs meer kan zijn.

Deel deze vraag

3 Reacties

Het probleem is dat uw adres is gevonden deze keer. Dat er aantoonbaar in 99,9% van de gevallen door u wel goed is aangeboden is niet relevant, het gaat om het ene moment zelf ( vergelijk door rood licht rijden )99,9% stopt u wel Daar komt ook nog eens bij dat het uw container is waarvoor u verantwoordelijk bet te houden. Ik raad u in dit geval niet aan bezwaar te maken. Niet om die reden, hoe heeft u het afval verkeerd aangeboden?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste Monique,

Erg bedankt voor de reactie. Ik ben nog onduidelijk geweest over de wijze van verkeerd aanbieden van afval. Iemand heeft, niet in onze straat, maar liefst 6 zakken huisafval neergezet, met in één zak mijn pakketje met adreslabel. Zou het niet zo zijn dat uiteindelijk eventueel een rechter het totaalplaatje bekijkt van de mens an sich, incl. alle regelmatige stortingen, incl. onze voorbeeldfunctie vanuit onze onderwijsfunctie Het is nogal een bewuste handeling om een zak van 1 euro, sterk afwijkend van het normale patroon in een andere straat te zetten, terwijl we prima verdienen. Moet ik dan niet de kans hebben gekregen om het afval in de zak te bekijken. Wie weet zaten er wel luiers in, terwijl wij geen baby hebben. Onderdeel van bewijsmateriaal is toch vernietigd in deze, waardoor wij een bewijskans mislopen?
Het is uiteindelijk aan de rechter om u op uw woord te geloven, dat u het zover laat komen , tot een rechtszaak, is soms wel een positief teken dat u het meent, maar andere keren niet. Dus niks van te zeggen, mensen zijn creatief in hun argumentatie .

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm