Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vriendin heeft een afspraak gemaakt met een kennis dat die haar tuin zou opknappen. Zij heeft hem daarvoor 710 euro betaald, waarvan ze bewijs heeft. Echter die kennis is 2/3 keer geweest, heeft wat werkzaamheden verricht, materialen aangeschaft wat niet was zoals afgesproken en laat nu niets meer van zich horen.
Wij kan zij hieraan doen, om hem te dwingen, het geld terug te betalen. Zij is een alleenstaande moeder, afhankelijk van bijstand. Had hiervoor gespaard en is nu enorm gedupeerd doordat deze kennis niet zijn afspraken is nagekomen.

De kennis zou schriftelijk/aangetekend moeten worden gesommeerd om binnen redelijke termijn het karwei zoals afgesproken (ligt dat ergens vast?) alsnog af te maken. Indien dat niet gebeurt, zou de overeenkomst kunnen worden ontbonden en de betaling worden teruggevorderd. Indien dan niet vrijwillig zou worden betaald, zou er niets anders op zitten dan het starten van een procedure (via de kantonrechter). De rechter zal waarschijnlijk wel rekening houden met het reeds verrichte werk. Dus of terugbetaling van de gehele overeengekomen geldsom kan worden bewerkstelligd, is nog maar de vraag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag