Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Door een aantal extreme gebeurtenissen tijdens en na de scheiding van mijn ouders is nu het contact met onze "vader" volledig verbroken en het liefst zouden wij kinderen volledig afstand van hem nemen mede om onze kinderen te beschermen.

Zelf ben ik 36, vrouw, gehuwd en heb ik de naam van mijn man aangenomen dus voor veel instanties draag ik de naam van mijn "vader" al niet meer.

Mijn broertje is 33, heeft een geregistreerd partnerschap en draagt nog wel zijn familienaam.

Wij willen dat die man op geen enkele manier nog iets in of na ons leven is of van ons krijgt.

Kunnen we zijn familienaam laten veranderen in de naam van onze moeder? Kunnen we zorgen dat hij wettelijk niets meer van ons en van onze kinderen (6 en 4) is?

We willen via de notaris laten regelen dat we voogd over onze kinderen worden, zodat als mijn partner en ik onverhoopt zouden komen te overlijden onze zoon aan mijn broertje en zijn vrouw wordt toegewezen en andersom.

We willen onze "vader" volledig uit ons leven.

Wat kunnen we doen ?
Welke stappen kunnen we ondernemen?

Met vriendelijke groet

Geachte mevrouw,

U en uw broer kunnen een aanvraag indienen ter wijziging van de achternaam in de achternaam van uw moeder/verzorger als uw ouders gescheiden zijn toen u minderjarig was en u daarna bent verzorgd door uw moeder/verzorger. Was u meerderjarig op het moment dat uw ouders gingen scheiden dan kan de naam niet op deze grond worden veranderd.

Op grond van lichamelijke of geestelijke gezondheid of psychische hinder , kan de achternaam worden gewijzigd. Dit is geen gemakkelijke procedure.

Wettelijk gezien blijft uw vader uw vader en de grootvader van uw kinderen. U kunt elk contact tussen uw kinderen en hem verbieden.

U kunt zelf een voogd aanwijzen in het gezagsregister bij de rechtbank. Dat bespaart kosten van de notaris.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Desgewenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag