Vraag

Beste lezer,

Mijn werkgever heeft aangegeven het vakantiegeld over 2019/2020 niet uit te kunnen betalen ivm de corona crisis. Nu hebben zijn aangegeven het niet in mei/juni te kunnen betalen, maar ook niet later dit jaar of zelfs volgend jaar. Op dit moment worden de medewerkers "geisoleerd" die hier niet mee akkoord gaan door hen 1 op 1 met de CEO in gesprek te laten gaan door nogmaals de ernst van de situatie te schetsen aan de medewerkers.

Hoe kunnen wij als medewerkers ons recht op vakantiegeld opvragen/eisen in deze situatie?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Als de werkgever niet voldoet, via de rechter. Hoe vervelend de situatie ook is. Als u wilt overleggen kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen als u wilt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
U heeft recht op uitbetaling van het vakantiegeld. U kunt dat eisen van de werkgever. Voldoet hij niet vrijwillig, dan is de gang naar de rechter mogelijk (zie Van Orsouw). Beter is het, bij voorkeur samen met uw collega`s, daarover afspraken te maken. Kan de werkgever echt niet betalen, dan kan het UWV deze verplichting eventueel overnemen.

bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm