Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

8 jaar geleden ben ik gescheiden. Mijn zoontje was toen een half jaar en mijn ex wilde/kon het gezinsleven niet aan en miste vrijheid.
Uiteindelijk hebben we een plan opgesteld waarbij mijn zoontje om de twee weken een weekend daar is en elke woensdag uit school. Nu na bijna 9 jaar wordt er meer omgang geƫist en geroepen zelfs recht te hebben op 50% zien van min zoon. Eerlijk gezegd zie ik dat helemaal niet zitten na al die jaren. (mijn zoon krijgt daar ook veel meer vrijheid en gaat mee naar dingen die ik niet geschikt acht voor kinderen).
Mocht er een rechtszaak komen is de kans dan groot dat ik mijn kind meer moet gaan loslaten naar mijn ex?
Nu zijn we begonnen met een mediator om te kijken of we weer meer tot elkaar kunnen komen maar na een aantal weken loopt het nog steeds niet soepel. Tevens doet deze mediator steeds uitspraken in het voordeel voor mijn ex en nadeel van mij, mag dat? Ik heb zelfs een nieuw concept plan van deze mediator ontvangen met afspraken waar ik het niet mee eens ben. Gaat dit tegen mij werken mocht mijn ex naar de rechter stappen?
Hopelijk kunt u mij een antwoord geven.

Ik raad u aan zelfstandig hulp te zoeken. Er is geen recht op co ouderschap op dit moment , dat staat niet in de wetboeken, maar er wordt wel steeds meer naar gestreefd. Echter het kindsbelang moet voorop blijven staan en in de praktijk is dat toch dat een van de partijen hetgeen ze uitspreken helemaal niet kunnen waarmaken. Het vergt nogal wat aanpassing om een kind meer tijd door te laten brengen thuis, of maar dat is tegenstrijdig ermee, op naschoolse opvang brengen. ( tenzij dat al zo was)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag