Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste lezer,

Ik woon in een huurappartement en ik huur tevens een parkeerplek in de parkeergarage van hetzelfde pand. Ik parkeer mijn auto in mijn parkeervak. Gezien het feit dat mijn auto klein is, parkeer ik mijn motor achter mijn auto. Dit alles netjes binnen de parkeerlijnen. De verhuurder eist nu dat ik één van mijn voertuigen verwijder uit het vak, omdat zij van mening zijn dat er maar één voertuig in het vak geparkeerd mag staan.

In het huurcontract staan de volgende artikelen die naar mijn mening relevant zijn:

- "De bestemming van het gehuurde is parkeerplaats of parkeerruimte voor een rijklaar motorvoertuig."

- "Huurder dient zich bij het gebruik van het gehuurde te houden aan de aanwijzingen, gegeven door of vanwege [VERHUURDER]."

Er is voor de rest nergens expliciet gespecificeerd hoeveel voertuigen in het vak mogen/kunnen staan.

Mijn vraag is nu: mag er nu alleen aan auto of een motor, of beide tegelijkertijd staan in dit parkeervak? Wat zegt de wet hiervan? Ik ben erg benieuwd.

Bij voorbaat dank voor de moeite, inspanning en advies!

Vriendelijke groet.

Zoals in het huurcontract is bepaald dient u aanwijzingen etc van de verhuurder op te volgen. Dit houdt ook in dat u niet meerdere voertuigen mag parkeren in uw parkeervak als dit wordt geconstateerd. Het getuigt namelijk van goed huurderschap dat u zich aan de regels houdt. Wel moet het gaan om een redelijke aanwijzing die een bepaald doel voor ogen heeft. Ook maak ik uit het contract op dat het slecht om een (1) motorvoertuig gaat dat geparkeerd mag worden. In die zin heeft de verhuurder gelijk. Kortom, het hangt af van de exacte bepalingen in het huurcontract en de exacte reden waarom het niet mag. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag