Vraag

Ik heb op 6 januari een jaarcontract gekregen dat loopt tot en met 31 december 2020. Ik heb vorige week een evaluatiegesprek gehad waarin werd aangegeven dat ik niet voldoe aan de targets die zijn gesteld, en dat mijn doel voor 1-6 eigenlijk onmogelijk nog haalbaar is. Vrijdag heb ik weer een gesprek gehad waarin werd aangegeven dat ze het niet meer zien zitten. Zojuist heb ik een voorstel gekregen, ik word vrijgesteld van werk, tot en met 30 juni 2020 en dat is ook de datum dat ze met me stoppen. Deze maand krijg ik nog loon (23ste) + vakantiegeld, volgende maand ook nog. Dan is mijn overeenkomst over en krijg ik nog 1 maand loon mee. Mijn vraag is nu is dit mogelijk aangezien ik een jaar contract heb? Ik voldoe niet aan de gestelde targets.. Maar kan dat op deze manier? Ik hoor graag van jullie

Deel deze vraag

2 Reacties

In beginsel kan dat niet. Het jaarcontract moet normaliter worden uitgediend. Wanneer u de targets niet haalt dan zal de werkgever u moeten bijsturen en eventueel opleiden om deze targets wel te houden. M.a.w. de werkgever zal moeten aantonen dat zij al het mogelijke heeft gedaan. Daarbij komt nog het feit dat je niet zomaar kan worden ontslagen, mits dit is afgesproken in het contract. Ik raad u aan niet akkoord te gaan met hun voorstel en juridische hulp in te schakelen. Desgewenst kan ik u verder helpen. Neemt u daartoe contact met mij op door op de link te klikken naast dit antwoord.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Voor een verantwoord advies is nodig om te weten of het contract een tussentijds opzegbeding bevat? Zo niet, dan heeft Biharie in grote lijnen gelijk. Zo ja, dan ligt de zaak fundamenteel anders.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm