Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen.

Ik heb een appartement welke ik verhuur. Ik heb een verhuurperiode afgesproken van 1-11-2018 tot 1-11-2020. Hiervoor hebben we een officieel huurcontract afgesloten. In de bijzondere bepaling hebben we genoteerd dat er geen honden gehouden mogen worden , en dat de bewoners geen overlast voor de overige bewoners in het gebouw mogen veroorzaken. Indien dit wel het geval is dat dan het huurcontract opengebroken kan worden en opgezegd kan worden.
Ik heb dit erin gezet aangezien het een gezin (nu gescheiden vrouw) met 3 kinderen is.

Ik heb nu al ongeveer een jaar lang klachten over het gezin van overmaten geluidsoverlast door bewoners. Nu hebben ze zich zelfs samengepakt en hebben via de Vve een mail gestuurd dat ze de overlast helemaal moe zijn. Schreeuwende kinderen zelfs in de nachtelijke uren.
Nu heb ik haar aangegeven dat voor ons de maat vol is en dat we artikel 10 van het huurcontract in werking stellen en dat we helaas het huurcontract openbreken en vroegtijdig beeindigen. Ik heb haar 10 weken de tijd gegeven om een andere woning te zoeken.
Ook mede omdat ze al een behoorlijke huurachterstand heeft.

Zij begint nu meteen al dat dit geheel niet rechtsgeldig is en dat ze haar advocaat gaat inschakelen.

Nu is mijn vraag of ik hierin een kans maak?

En zo niet of ik haar wel uit de woning krijg na 1-11-2020, wanneer het huurcontract beendigd is. Natuurlijk moet ik schriftelijk en aangetekend aangeven dat het huurcontract niet verlengt wordt en dit 3 maanden voor 1-11-2020

Ik hoor graag van u.

In de huidige situatie is het moeilijk een huurder uit huis te krijgen, bovendien dient u vanwege de achterstand in betaling de huurder aan te manen. Doorgaans is een achterstand van 2 of 3 maanden normaliter voldoende om een huurder te laten ontruimen. Want dat is wat er dient te gebeuren via de rechter. De overlast reden is een argument dat meegenomen kan worden , maar zelfstandig waarschijnlijk onvoldoende. Inderdaad moet u het einde van de huur aanzeggen binnen de genoemde termijn, maar vroeger mag ook tegenwoordig. En u moet de betalingsachterstand juridisch maken en ook in die brief de overlast noemen en sommeren terstond op te houden. Ik kan helpen met het schrijven van de sommatiebrief.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag