Vraag

Beste,

Anderhalve maand terug hebben mijn ouders hun koopwoning verkocht. Doordat mijn moeder heel veel heeft gerookt in het huis was er enorm veel nicotine aanslag. De kopers waren hier uiteraard van op de hoogte. Nu neemt de koper contact met ons op met het verhaal dat hij de nicotine niet overgeschilderd krijgt op de muren. Het blijft door de verf heenkomen. Ook is er volgens hem overal schimmel op de muren, werkt de combi magnetron niet (heeft hij weggegooid zegt hij), gaan deuren en ramen niet goed dicht, zit er een scheur in de regendouche en zo nog een hele lijst. Allemaal dingen die wij absoluut niet herkennen, behalve natuurlijk het nicotine verhaal. Hij stuurt foto's van de muur waar de nicotine doorheen komt en andere dingen waar de rookaanslag op zit en verder veel foto's van emmers verf. Nu wil hij dat mijn ouders de helft vergoeden van de 4000 euro die hij zegt te hebben besteed aan verf. Hij wil dus dat ze 2000 euro aan hem betalen en dan is daarmee voor hem de zaak afgedaan. Als zij dit niet doen dan dreigt hij met een rechtszaak. Natuurlijk is het heel vervelend voor deze mensen dat het zo tegen zit met de verbouwing maar mijns inziens hadden ze dit van te voren kunnen weten. Ze hebben er zelf voor gekozen om geen bouwkundig onderzoek te laten doen maar komen nu wel met allerhande gebreken waar wij geen weet van hebben. Ik voel er weinig voor om het geld te betalen aan deze man maar op een rechtszaak zit niemand te wachten. Stel dat het daar op aan komt, heeft hij dan een zaak?

Mvg

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Er is geen bouwkundig onderzoek verricht , zodat dit de koper verweten kan worden in het geval gebreken ontstaan. Wel mag de koper uitgaan van de mededelingen van de verkoper en als uw ouders de koper hebben medegedeeld van de staat, bouw van de woning alsmede de nicotine-aanslag dan is het aan de koper of hij vervolgonderzoek hiernaar doet. Kortom, doordat hij geen onderzoek heeft laten verrichten en het gebrek van de nicotine aanslag niet ernstig genoeg is om niet in de woning te wonen, maakt dat de verkoper niet aansprakelijk is. Ik raad uw ouders aan de klacht schriftelijk af te wijzen. Komen uw ouders er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Heel erg bedankt voor uw snelle reactie. Hier kunnen we zeker wat mee. Mocht ik nog contact met u op willen nemen, hoe kan ik dit dan doen? Ik verneem net dat deze site morgen uit de lucht gaat.

Mvg
U kunt op de link klikken naast dit antwoord. We hebben dan direct mail contact.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Heel fijn! Dank u wel en een fijne avond gewenst.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm