Vraag

Na veel onderzoeken en uiteindelijk een expertiserapport is gebleken dat de lekkage die bij ons zich openbaart veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud van het dak van onze buren. Het dak is een aaneengesloten dak van het hele pand. Wij hebben dit besproken met de buren en na veel gedoe en gemor, zijn ze bereid om slechts de randen van het dak opnieuw te laten plakken door een loodgieter. De schade bij ons in huis is enorm en de emotionele schade is al helemaal niet te overzien. Mijn vraag is of ik de buren aansprakelijk kan stellen voor de ontstane schade en kan verwachten dat zij meebetalen in de kosten van het opstellen van het expertiserapport?

Deel deze vraag

3 Reacties

Als het om een koopwoning gaat dan is dit mogelijk. Echter, moet er wel duidelijk zijn omtrent de nalatigheid van het onderhoud van het dak. Zoals u zelf al stelt betreft het hier om 'achterstallig onderhoud'. Hiermee kunt u dan de aansprakelijkheid aantonen en de gevolgschade kenbaar maken. Middels direct contact kan ik u eventueel voorzien van nadere informatie. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank voor de reactie. Indien ik over zou willen gaan tot aansprakelijk stellen, wat zijn dan de stappen welke ik moet nemen?
Het is van belang dat u de buren aansprakelijk stelt voor de gevolgschade. Dat men nu 'delen' heeft laten repareren is een blijk van erkenning van de schade. Mocht ik u met een en ander van dienst kunnen zijn dan verneem ik dat graag van u.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm