Vraag

Als de executeur geen verdere werkzaamheden meer heeft, en als laatste de aangifte erfbelasting aan een belastingadviseur uit handen heeft gegeven, waarbij achteraf blijkt dat voor één erfgenaam zonder zijn medeweten geen aangifte is gedaan, kan de executeur dan toch stellen dat zijn taak is beëindigd?

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Neen, dat is niet mogelijk, tenzij, deze op de hoogte is gebracht door de executeur. Ook kan het zijn dat er in het testament een clausule is opgenomen waarin de executeur bepaalde 'bevoegdheden'heeft gekregen voor eigen handelen et cetera. Maar dan zou ik, desgewenst, het testament voor u moeten nakijken. U hiervoor direct contact met mij opnemen, mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor uw snelle antwoord. In het testament staan behalve de standaard bevoegdheden voor een beheersexecuteur geen bijzondere bevoegdheden en de betreffende erfgenaam is niet op de hoogte gebracht. Integendeel: de executeur heeft schriftelijk bevestigd dat aangifte voor deze erfgenaam is gedaan, hetgeen echter niet het geval blijkt te zijn.
Ik heb nog een vervolgvraag. Als de betreffende erfgenaam voor wie geen aangifte erfbelasting is gedaan de nalatenschap nog niet heeft aanvaard, had de executeur dan moeten wachten met de aangifte tot deze erfgenaam zijn keuze voor aanvaarding had gemaakt, of had hij de erfgenaam een termijn moeten stellen o.i.d.? Bij voorbaat dank voor uw reactie!

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm