Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een nieuwe eettafel gekocht, geleverd in februari jl. Het hout is heel grof en laat veel splinters los, je schaaft je handen/armen en ik heb al meerdere malen splinters in mijn handen gehad. Het is niet veilig om zonder een kleed aan deze tafel te zitten (splinters zouden ook in eten kunnen komen bv). De oplossing van de winkel is om er een plastic of glazen plaat over te plaatsen. Ik vind dat geen oplossing. Ik koop geen eettafel om er vervolgens een plaat over te plaatsen zodat ik hem dan pas normaal kan gebruiken. Ik vind dat je van een eettafel mag verwachten dat je deze kunt gebruiken zonder 'verwondingen' op te lopen.
Tevens blijf je er met je kleding aan hangen.
Ik wil dat zij deze tafel terug nemen en dat ik een andere uitzoek. Sta ik hiermee in mijn recht? Valt onder CBW voorwaarden.

Het hangt ervan af wat u van deze specifieke tafel had mogen verwachten. Heeft het een extreem robuust uiterlijk dan meen ik nog dat de problemen die u opnoemt zich niet mogen voordoen of dat men u voorafgaande de koopovereenkomst had moeten waarschuwen ertegen. Is dat niet zo dan is er sprake van een gebrek aan het gekochte en mag u kosteloos herstel vorderen of vervanging. Als dat allemaal niet mogelijk is kunt u ook ontbinden , Dan moet de tafel terug en ontvangt u de koopprijs terug. Het is van belang dat als u ontbinding wenst de aansprakelijkstelling uit non conformiteit en de ontbinding juist wordt aangezegd. Daarbij kan ik u behulpzaam zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag