Vraag

We zijn pas in ons nieuwe huis komen wonen, een nieuwbouwwoning. De buren wonen hier al 10 jaar. Op de grens tussen onze percelen, net op de grond van de buren, staat een coniferenheg van bijna 5 meter hoog. Hij hoeft van ons niet weg, maar we willen hem wel op max 2 meter hebben. Een gesprek heeft tot niets geleid, buurtbemiddeling ook niet.
Hoe krijg ik dit voor elkaar? Ik lees iets over onrechtmatige hinder, maar ja, hoe bewijs je dat er veel minder licht, zonlicht is, dat je je opgesloten voelt omdat je niet van je af kunt kijken.
De buren stellen dat de heg zo hoog moet zijn ivm hun privacy, ze willen geen inkijk, ook niet van een zolderraam op de eerste verdieping dat uitkijkt op de tuin van andere buren (hang je uit dit raam en kijk je naar links dan kun je hun tuin zien).

Deel deze vraag

1 Reactie

U zou de buren ook kunnen aanspreken op het feit dat zij tegen de regels van het bestemmingsplan in een heg hebben staan met een verboden hoogte. Omdat dat zo is kunt u uw gemeente verzoeken tot handhaving , met alle gevolgen van dien. Dus naast het aanspreken op burenhinder en de regels en verplichtingen van naburen uit de wet kunt u dit ook zo aanpakken. Bovendien als de heg minder dan 20 jaren staat ( en dat zal wel ) is een afstand van minimaal twee meter vanaf de erfgrens voor bomen en 0,5 meter voor heesters en struiken vereist. Een coniferenhaag zo hoog wordt soms als een bomenrij behandeld. Ik kan u ook helpen uw buren aan te spreken op een meer juridische wijze. Neemt u daartoe contact met mij op?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm